SGK sosyal medyadan resmen duyurdu! Paralar iade ediliyor

SGK son dakika duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu yapılan ödemeleri iade ediyor. Hastaneye giden herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor.

SAĞLIK 21.06.2022 01:08:00 0
SGK sosyal medyadan resmen duyurdu! Paralar iade ediliyor

Hastanelerde yatarak tedavi gören hastalara bazı durumlarda, kullanılan tıbbi malzemelerin hastalardan alması talep edilebiliyor. Peki  bu malzemelerin bedellerini SGK tarafından karşılanıyor mu? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal medya üzerinden bilgilendirici bir açıklamada bulundu. 

SGK'ca yapılan açıklamada, "SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarında yatarak tedavilerde kullanılan tıbbi malzemeler, hastaları mağdur etmemek adına hastaneler tarafından temin edilmek zorundadır. Bu malzemelerin reçete karşılığında hasaya aldırılması durumunda fatura tutarı hastaya ödenerek ilgili sağlık kurumunun alacağından mahpus edilir. Ancak kurumca bedeli karşılanmayan tıbbi malzemelerin kullanıldığı durumlarda tıbbi malzemelerin kurumca ödenmediğine ilişkin, sağlık hizmet sunucusu hastayı yazılı olarak bilgilendirmesi halinde, hastaya herhangi bir ödeme yapılmaz. Ayrıca yatarak tedavilerde hastaya kullanılan tıbbi malzemelerden, sağlık uygulanma tebliği ek listelerinde yer alan işlemleri, bedellerine ilave olarak kuruma faturalandırılan tıbbi malzemeler için sağlık hizmeti sunucuları tarafından hastalardan ayrıca ücret alınamaz."ifadeleri kullanıldı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM