Sevan Nişanyan'ın ezan ve müezzin sözleri Diyanet'i ayağa kaldırdı

Diyanet İşleri Başkanlığı, yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan hakkında, ezan ve müezzinlerle ilgili çirkin söylemleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 23.01.2024 16:59:00 0
Sevan Nişanyan

Diyanet İşleri Başkanlığı, yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan hakkında, ezan ve müezzinlerle ilgili çirkin söylemleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Nişanyan'ın ezan ve müezzinlerle ilgili sözlerine yer verildi. Dilekçede, ezan ve müezzinin İslam medeniyetinin simgesi ve ortak dili olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sevan Nişanyan hakkında suç duyurusunda bulundu

Dilekçede, Nişanyan'ın sözleriyle İslam'ın şiarı olan ezan aşağılandığı, bütün Müslümanların dini değerlerine saldırıldığı ve hakaret edildiği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve personelinin rencide edildiği ifade edildi.

Dilekçede, Nişanyan'ın söylemleriyle saygı sınırları aşılarak Türk milletinin inanç ve manevi değerlerine düşmanca bir tavırla adeta kin ve nefret kusulduğu, mukaddesatımıza dil uzatıldığı, insan onur ve şerefi hiçe sayılarak toplumda ayrıştırmaya ve gerginliğe yol açılacak şekilde halkın büyük bir çoğunluğu tahrik edildiği ve aşağılandığı kaydedildi.

Dilekçede, Nişanyan hakkında "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından kamu davası açılması istendi.


GÜNDEM
1

Türkiye'den İsrail kararı! Tüm ticaret ilişkileri durduruldu

2

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

4

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

5

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

SİYASET