Şentop: Minsk grubunun beyin ölümü gerçekleşti

Azerbaycan'da Milli Meclise hitap eden Meclis Başkanı Şentop, 30 yıldır Karabağ'da çözüm bulamayan Minsk grubunun beyin ölümünün gerçekleştini söyledi.

GÜNDEM 20.10.2020 13:08:00 0
Şentop: Minsk grubunun beyin ölümü gerçekleşti

Resmi temaslarda bulunmak için Azerbaycan'a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclisi'nde konuşma yaptı.

Şentop, şu ifadeleri kullandı:

Kafkasya'daki çözümsüzlük, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ ve çevresindeki işgali sürdükçe devam edecektir.

'Minsk grubunun beyin ölümü gerçekleşti'

Ermenistan kimde ne destek alırsa alsın, Azerbaycan işgal edilen topraklarının her karışından bu işgalci terör devletini kovmaya muktedirdir. Cumhurbaşkanı Aliyev'in dediği gibi, Azerbaycan bir 30 yıl daha bekleyemez.

Dağlık Karabağ sorununa 30 yıldır çözüm bulamayan AGİT Minsk grubunun beyin ölümü gerçekleşmiştir.

Ermenistan geçmişte işlediği cürümlerin bedelini ödememiş olmanın şımarıklığıyla fırsatını buldukça yeniden Azerbaycan'a saldırıyor. Ancak bu defa hiç beklemediği şeyle karşılaştı. Kahraman Azerbaycan karşılık vererek işgal edilen topraklarını geri aldı.

'Ermenistan'ın abileri her zaman arkasında durmayacak'

Azerbaycan'ın haklı mücadelesini eleştiren devlet büyükleri oldu. Dış politikadaki hayalleri ile ulaşabilecekleri gerçekçi hedefler arasında derin uçurumlar vardır. Bunlar Azerbaycan'ın şerefli mücadelesine leke düşüremezler. Ermenistan işgal ettikleri topraklardan derhal çekilmelidir.

Ermenistan hiçbir zaman şunu unutmamalıdır, Ermenistan'ın ipini elinde tutan büyük abileri her zaman arkalarında duramayacaktır. Günün birinde elbet komşuları ile baş başa kalacaktır.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET