Selin kapattığı Cide-Bartın Karayolu Ulaşıma Açıldı

Kastamonu'da şiddetli yağmur sonrası ulaşıma kapanan Cide-Bartın yolu, suların çekilmesi ve ekiplerin çalışması sonrası yeniden trafiğe açıldı

GÜNDEM 10.07.2023 16:29:00 0
Selin kapattığı Cide-Bartın Karayolu Ulaşıma Açıldı

Ekipler, sel nedeniyle sular altında kalan ev ve iş yerlerindeki suları tahliye etmeye devam ediyor.

Kastamonu Cide ilçesinde Meteoroloji Dairesi'nin "turuncu" kodla uyardığı şiddetli yağışlar sonucu Irmak ilçesi, Kumluca ilçesi, Memiş ilçesi, Çandır ilçesi ile bazı köy ve ilçelerdeki ev ve işyerlerini su bastı. Cide-Bartın karayolu da sel suları nedeniyle trafiğe kapatıldı. Sel sularının çekilmesinin ardından bölgede DSİ, Metsähallitus, özel ilçe kurulu, karayolları, AFAD ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin çalışmasının ardından sel sularından boşalan Cide-Bartın yolu yeniden trafiğe açıldı. Ayrıca ekiplerin su basan ev ve iş yerlerinde drenaj çalışmaları devam ediyor.

Derelerin taşması nedeniyle bölgede cami ve malzeme depoları gibi alanların yanı sıra ev ve iş yerlerini de sel suları bastı. Sellerin meydana geldiği depolardaki malzemeler zarar gördü. Selden etkilenen bölge drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kaldığı görülüyor. Öte yandan ev veya iş yerlerini sel sularında mahsur kalan vatandaşlar ise kovalarla kurtarıldı.

"Derenin çıkışı taşlarla kapatıldığı için evlerimiz sular altında kaldı" 

Cide İlçesi Kumluca İlçesi'nde oturan Özcan Özan, "Burada depolarımız var. Marangoz atölyemiz var. Sabah saat beş sularında sular yükselmeye başladı. Altı gibi sular çok yükseldi. Burada dere var." taştı, çimentomuz, malzememiz ve ahşabımız mevcut depolarımızdan orada, selde kayboldu. Biz kurbanız. Dere ağzında bir barajdan zarar gördük. Burada gemi de yapıyoruz. Arkadaşımız çalışıyor. Arkadaşımızın tersanede kullandığı tüm malzemeler su altındaydı, tüm malzemelerimiz su altındaydı. Şu anda çok savunmasız bir durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Emrullah Duru ise sabah saatlerinde derenin taşması neticesinde bazı mahallelerin sular altında kaldığını belirterek, “Ekipler görevinin başında. Karayolları, belediye ve AFAD görevinin başında. Su boşaltma işlemlerine başladık, vidanjörler çalışıyor. Arkadaşlar yoğun mesai içerisinde. Su seviyesi düşmeye başladı. Herhangi bir can kaybı yok ama maddi hasarlarımız var” dedi.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM