Selçuk Bayraktar, TCG Anadolu'dan paylaştı: Ayasofya'nın kapısında ilk nöbet

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sarayburnu'na demirleyen TCG Anadolu gemisi üzerinden paylaştığı aile fotoğrafına "Ayasofya'nın kapısında ilk nöbet..." notunu düştü.

GÜNDEM 17.04.2023 10:10:00 0
Selçuk Bayraktar, TCG Anadolu

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, geçtiğimiz günlerde İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesinde düzenlenen törenle donanmanın hizmetine girdi. Bugünden itibaren halkın ziyaretine açılacak olan TCG Anadolu gemisinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan Selçuk Bayraktar'ın gönderisi büyük beğeni topladı.

Sosyal medya hesabından, eşi Sümeyye Bayraktar ve çocuğu ile paylaşım yapan Bayraktar, TCG-Anadolu'nun güvertesinde, İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3'ü milletimizle buluşmaya hazırlandığını belirtti.

Bayraktar açıklamasına, ''Ayasofya’nın kapısında ilk nöbetinde; Sultan Ahmet'e, Süleymaniye'ye, Topkapı Sarayı'na ve Galata Kulesi’ne selam duran ülkemizin ilk uçak/siha gemisi TCG-Anadolu'nun güvertesinde; Bayraktar KIZILELMA ve BayraktarTB3'ü Milletimizle buluşmaya hazırladık.'' notunu düştü.

23 NİSAN'A KADAR GEZİLEBİLECEK

Dün İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 1 saatlik bir gezinin ardından Sarayburnu Limanı'na demirleyen TCG Anadolu gemisini 23 Nisan’a kadar vatandaşlar ziyaret edebilecek. TCG Anadolu bugün 13.00-18.00, diğer günler ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

 

DÜNYANIN İLK SİHA GEMİSİ

Uluslararası medyasının büyük ilgisini çeken ve dünyanın ilk İHA/SİHA gemisi olması sebebiyle dünyada bir ilk olan TCG Anadolu özellikleriyle de Türkiye’nin Mavi Vatan’daki gücüne güç katıyor.  TCG Anadolu, 4 mekanize, 2 hava yastıklı ve 2 personel çıkarma araçlarının yanı sıra uçak, helikopter ve insansız hava araçları da taşıyacak. 231 metre uzunluk ve 32 metre genişlikteki geminin tam yük deplasmanı yaklaşık 27 bin tona karşılık geliyor. Gemi, özellikle üzerine konuşlandırılacak SİHA’larla Türk donanması için önemli bir güç çarpanı olacak. Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’ya entegrasyonunun bu yıl tamamlanması hedeflenirken HÜRJET’in de gemide kullanılması planlanıyor. ANKA-3’ün gemiye konuşlandırılması için de çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM