Sel felaketi sonrası korkunç manzara

İstanbul'da etkili olan sağanak yağışta sel sularının vurduğu Mobilyacılar Sitesi havadan görüntülendi.

GÜNDEM 6.09.2023 11:00:00 0
Sel felaketi sonrası korkunç manzara

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış etkili olmuştu. Başakşehir’de bulunan Mobilyacılar Sanayi Sitesi’ni de sel suları basmıştı. Su basıncına dayanamayan dükkanların camlar kırıldı. İçeri de bulunan mobilyalar sel suları ile dışarı çıktı. Park halinde bulunan araçlar da büyük hasar aldı. Sabah iş yerlerine gelen sahipleri ve çalışanlar büyük şok yaşadı. 2 iş yerinde su tahliyesi yapılıyor. Havadan çekilen görüntüler de selin boyutu gözler önüne serildi. 

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Halkalı Gümrüğü'nde su baskınlarına neden olmuştu. Gümrük çalışanları ve işlemler için gümrükte bulanan şoförler, yükselen sular nedeniyle mahsur kalmıştı. Sel sularının bastığı gümrük sabah drone ile havadan görüntüledi. Havadan çekilen görüntülerle selin boyutu gözler önüne serildi. Görüntüde, konteynerler, kamyonlar ve tırların sel suyu altında kaldığı görüldü.

Günün aydınlanması ile selin yol açtığı tahribat ortaya çıktı. Yapımı devam eden millet bahçesinde sel nedeniyle banklar yan dönerken, sera alanlarını da su bastığı görüldü. Alibeyköy Deresi'nin taşması sonucu sürüklenen bazı malzemelerin ise köprüye takıldığı görüldü. 

  Öte yandan selin bastığı Bolluca Mahallesi havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerle selin boyutu gözler önüne serildi. Görüntülerde su basan sera ve şantiye alanları kameraya yansıdı. Ayrıca yürüyüş yolunun bir kısmının çamurla kaplandığı, ekiplerin çalışmasının devam ettiği görüldü. 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM