Sakarya'da DEAŞ'a Yönelik "Bozdoğan-11" Operasyonu: 33 Şüpheli Adliyede

Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik eş zamanlı düzenlenen "Bozdoğan-11" operasyonlarında gözaltına alınan 33 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

ASAYİŞ 11.03.2024 09:48:00 0
Sakarya

Operasyonun Detayları:

Operasyonlar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi.
33 şüpheli, operasyonlar sonucunda yakalandı.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Yenikent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi.
 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, şüphelilerin "yerel seçimler öncesi eylem hazırlığı ve arayışı içerisinde oldukları, çatışma bölgelerine eleman temin ettikleri, terörizmin finansmanı kapsamında örgüte maddi yardım sağladıkları ve illegal mescit ve medrese yapılanması şeklinde faaliyet yürüttükleri" tespit edildi.


Operasyonda Ele Geçirilenler:

4 ruhsatsız tabanca
2 ruhsatsız tüfek
Çok miktarda döviz
Çeşitli yaşam malzemeleri
Çok sayıda yasaklı yayın ve doküman
Bakan Yerlikaya'dan Tebrik:

Operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Teröristlere göz açtırmayacağız. Terörle mücadelemiz aralıksız sürecek" ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM