Sağlık çalışanlarının yıllık izinleri iptal mi?

Artan koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle sağlık personellerinin yıllık izinleri iptal edildi mi?

GÜNDEM 5.08.2020 15:57:00 0
Sağlık çalışanlarının yıllık izinleri iptal mi?

Sağlık personellerinin yıllık izinleri iptal edildi mi? Yıllık izinler resmi yazı ile iptal mi edildi? Personeller yıllık izin alabilecekler mi? İşte detaylar.

Son günlerde artan koronavirüs vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Ortaya atılan iddiaya göre Sağlık Bakanlığı aldığı son dakika bir kararla, sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin iptal edildiği yönünde oldu.

Teyit edilemeyen iddiaya göre Sağlık Bakanlığı yılık izinlerin kaldırılmasına ilişkin yayınladığı kararda şu ifadelere yer verildi:

COVİD-19 salgını sebebiyle Genel Müdürlüğümüz ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir. Yıllık iznin bir sebebe binaen alınmış olması fark etmemektedir. 657 sayılı kanunun 104. Maddesi çerçevesinde alınmış olan evlilik, ölüm analık izni veya 105 inci madde çerçevesinde alınan refakat izni ve 108 inci madde çerçevesinde alınan aylıksız iznin iptali söz konusu değildir’’ denildi.

HABER ASILSIZ ÇIKTI
Sağlık Bakanlığı 'nın resmi yazısında bu konuda bir madde yer almamaktadır. Bu haber asılsız çıktı. Yıllık izinler iptal edilmedi. 


GÜNDEM
1

Dünyada sıcaklık rekorları kırılıyor

2

49 ilde "Mahzen-40" operasyonu: Tefecilere ve dolandırıcılara darbe

3

İçişleri Bakanlığı: Mahzen-39 operasyonuyla 8 ilde suç örgütüne darbe vuruldu

4

Korku anları: İstanbul Havalimanı'nda Fedex kargo uçağı gövde üzerine indi!

5

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

YAŞAM