Sağlık Bakanlığı'ndan 'aşıda dolandırıcılık' uyarısı
Sağlık Bakanlığı'ndan 'aşıda dolandırıcılık' uyarısı.. İşte detaylar
Sağlık Bakanlığı'nca, bakanlık tarafından gönderilmiş izlenimi verilen 'aşı sıranız geldi' içerikli sahte SMS ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığının tespit edildiği belirtilerek, SMS'de yer alan linke tıklanılmaması uyarısında bulunuldu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'aşı sıranız geldi' içerikli sahte SMS'lere ilişkin uyarı yapıldı. Bakanlık tarafından gönderilmiş izlenimi verilen mesajlar ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığının tespit edildiği belirtilerek, "Dolandırıcıların gönderdikleri SMS'de yer alan linke tıklayan vatandaşların kişisel bilgileri dolandırıcıların eline geçmektedir. Bakanlık vatandaşlara 'aşı sıranız geldi' içerikli bir SMS göndermemektedir. Kişisel bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi kimseyle paylaşmayınız, kısa mesajda yer alan linke tıklamayınız" denildi.
Aşı sırasını öğrenmek için e-Nabız uygulamasına girerek Covid-19 aşısı yapılacak grupta yer alınıp alınmadığının kontrol edilebileceği vurgulanarak, "Aşı yapılacak grupta olup olmadığınızı SMS ile öğrenmek için 'Aşı' yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının 4 hanesini yazıp 2023'e SMS gönderebilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi
-
2
İBB davası tartışma sebebiyle ertelendi
-
3
Emeklilerin beklediği gün geldi: Paralar yatmaya başladı!
-
4
Taksilerde fiş zorunluluğu başladı
-
5
İlber Ortaylı hayatını kaybetti!
-
6
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende
-
7
İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi
-
8
Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait
-
9
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
-
10
TCMB Faiz kararını açıkladı!
