Sağlık Bakanı Koca'dan aşı hakkında flaş açıklama!

Aralık ayının gelmesi ile birlikte corona virüs aşısı hakkında araştırmalar da hızlandı. Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu ve ilk aşıyı kamuoyunun huzurunda ilk kendisinin olacağını ifade etti.

GÜNDEM 4.12.2020 14:47:00 0
Sağlık Bakanı Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den 50 milyon doz corona virüs aşısının alınması ile ilgili eleştirilere yanıt verdi ve 'Neden Çin aşısı ucuz olduğu için mi?' sorusuna "Çin aşısının yöntemi diğerlerinden daha iyi" karşılığını verdi. Konu hakkında Bakan Koca açıklamalarında Çin'den getirilecek 50 milyon doz aşının, aşıyla ilgili FAZ 3 çalışması bitmeden kullanılmayacağını vurguladı.

HANGİ AŞI DAHA GÜVENLİ

Sağlık Bakanı Fahretin Koca Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Bakan Koca burada hangi aşının daha güvenilir olduğuna ilişkin yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: 


 
"İnaktif yöntemle üretilen aşılar daha güvenilirdir. Tarihte bilinen en iyi yöntem budur. Bunun uzun vadeli sonuçlarını biliyoruz. Virüsün genetik yoluyla geliştirilen mRNA aşıları, kısa vadede iyi sonuç verdi. Ama orta ve uzun vadede nasıl bir etkisi olacağını bilmiyoruz."

İLK AŞIYI BAKAN KOCA OLACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Ahmet Hakan tarafından "Daha önce açıklamıştınız. "Aşıyı ilk ben yaptıracağım" demiştiniz. Bunu hangi yöntemle yapacaksınız?" şeklinde bir soru soruldu. Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk aşıyı kamuoyunun huzurunda ilk kendisinin olacağını şu sözlerle duyurdu:


 
"Aşıyla ilgili tüm onay süreçleri bittikten sonra bir hastaneye gideceğim ve kamuoyunun huzurunda aşıyı yaptıracağım. Ardından da o hastanede bulunan bütün sağlık çalışanlarımız aşılarını yaptıracaklar."


GÜNDEM
1

Dünyada sıcaklık rekorları kırılıyor

2

49 ilde "Mahzen-40" operasyonu: Tefecilere ve dolandırıcılara darbe

3

İçişleri Bakanlığı: Mahzen-39 operasyonuyla 8 ilde suç örgütüne darbe vuruldu

4

Korku anları: İstanbul Havalimanı'nda Fedex kargo uçağı gövde üzerine indi!

5

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

YAŞAM