Rusya'dan Kiev'e füzeli saldırı

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kiliçko, füzelerin 2 binaya isabet ettiğini belirterek enkaz altındaki sivillerin kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

DÜNYA 26.06.2022 11:37:00 0
Rusya

Kiev’de sabah saatlerinde art arda patlama sesleri duyuldu. Ukraynalı bir milletvekili Twitter hesabından yaptığı açıklamada başkente 14 füzenin fırlatıldığını öne sürdü. Öte yandan Kiev Belediye Başkanı Vitali Kiliçko, füzelerin 2 binaya isabet ettiğini belirterek enkaz altındaki sivillerin kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kiev’de başarısız olup orduyu doğuya yönlendiren Rusya, Ukrayna’daki saldırılarının merkezini Donbas olarak belirlemişti. Bugün ise Moskova’nın tekrardan Kiev’i hedef aldığı aktarıldı.

Saldırıların 123. gününde Kiev'den yine patlama sesleri yükseldi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kiliçko, Şevçenkivski bölgesinde peş peşe patlamalar gerçekleştiğini duyurdu.

7 YAŞINDAKİ ÇOCUK KURTARILDI

Kiliçko, füzelerin 2 binaya isabet ettiğini belirterek enkaz altındaki sivillerin kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Telegram hesabından yaptığı açıklamada Kiliçko, enkaz altından 7 yaşındaki bir kız çocuğun sağ olarak çıkarıldığını ancak çocuğun annesine henüz ulaşılamadığını duyurdu.

14 FüZE FIRLATILDI

Ukraynalı milletvekili Lesia Vasylenko ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada hedef alınan yerlerin Kiev merkezine yakın olduğunu açıklayarak başkente 14 füze fırlatıldığını söyledi.


GÜNDEM
1

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

2

45 il için sarı kodlu uyarı! Fırtına geliyor

3

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’İN MİSİLLEMESİNE NET YORUM!

4

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı

5

SALDIRI SONRASI REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

DÜNYA

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı