Rusya’dan AB ve ABD’ye suçlamalar geldi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, G20 hakkında eleştirilerde bulundu. G20’nin üretkenliğinin azaldığını vurgulayan Zaharova, bu durumdan AB ve ABD’yi sorumlu tuttu.

DÜNYA 10.11.2022 20:54:00 0
Rusya’dan AB ve ABD’ye suçlamalar geldi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Endonezya'da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesine Rusya'nın katılımına yönelik açıklamalarda bulundu.

Sözcü Zaharova, G20 zirvesine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılmayacağını, Rusya'yı temsilen başında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un liderliğindeki bir heyetin temsil edeceğini söyledi.

Rus heyetinin G20 temaslarıyla ilgili de ön bilgilendirmede bulunan Zaharova, G20'nin yapısına dair eleştirilerde bulunarak, "Mevcut koşullarda G20'de saygılı diyalog kültürünü yeniden canlandırmak ve gelecekte üretken çalışmalara geri dönmesi amacıyla ön koşulları oluşturmak için diplomatik araçların kullanılmasına önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Benzer düşünceye sahip BRICS ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ve gelişmekte olan diğer ülkelerin desteğiyle durumun bu şekilde gelişmesi için mümkün olan tüm katkıyı sunmak istiyoruz" dedi. G20'nin üretkenliğinin azaldığını belirterek bu durumdan Avrupa Birliği (AB) ve ABD'yi sorumlu tutan Zaharova, "Bu zorlukların tümü ABD ve AB'nin çok büyük yanlış ekonomik hesaplamalara ve haksız rekabetin açık çatışmaların sonucudur. Buna rağmen sığ, bencil, kendi çıkarları uğruna kurumun faaliyetlerini yapay olarak politize etme girişimlerini önlemek için G20'nin çok yönlü ekonomik forum statüsünü güçlendirmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

2

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: "Türkiye, gerekeni yapacak!"

3

İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi

4

Yusuf Tekin'den müjdeli haber: 20 bin öğretmen ataması uzlaşıyla onaylandı

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecek"

SİYASET