Rusya duyurdu: Ukrayna'ya gönderilen silahlar imha edildi

ABD Ukrayna'ya 150 milyon dolar tutarında ek savunma yardımı gönderileceğini açıklarken Rusya Savunma Bakanlığı ise Harkov Bölgesi'nde ABD ve Avrupa'dan gönderilen silah ve askeri teçhizatların imha edildiğini duyurdu.

DÜNYA 7.05.2022 17:37:00 0
Rusya duyurdu: Ukrayna

24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlatılan işgal sonrası ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silah yardımını her fırsatta eleştiren Rusya bu konuda daha ciddi adımlar atılacağını belirtmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı bugün Ukrayna'nın Harkov Bölgesi'ndeki Bogodukhov tren istasyonu yakınında ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiğini duyurdu.

Bakanlık, Skovorodnikovo yakınlarında 2 komutanlık ve askeri teçhizat toplama alanı, Odessa Bölgesi'ndeki  3 mühimmat ve yakıt deposu dahil olmak üzere toplam 18 Ukrayna askeri tesisinin bir gecede vurulduğunu açıkladı.

ABD'DEN BİR YARDIM PAKETİ DAHA

Rusya'nın silah yardımı konusundaki uyarıları devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden yaptığı yazılı açıklama ile Ukrayna'ya 150 milyon Dolar değerinde ek silah ve teçhizat yardımı yapılacağını duyurdu.


GÜNDEM
1

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

2

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: "Türkiye, gerekeni yapacak!"

3

İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi

4

Yusuf Tekin'den müjdeli haber: 20 bin öğretmen ataması uzlaşıyla onaylandı

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecek"

SİYASET