Rusya-Ukrayna krizinde savaş çanları çalıyor! Beyaz Saray "acil" koduyla duyurdu!.

Rusya - Ukrayna savaşı için geri sayım başladı. New York Times'ın haberine göre, ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada korkulan senaryonun gerçekleşeceğini düşündüğünü açıkladı. .

DÜNYA 20.01.2022 11:59:00 0
Rusya-Ukrayna krizinde savaş çanları çalıyor! Beyaz Saray

Vladimir Putin, Rusya'nın giderek NATO güçleri tarafından kuşatıldığını ve Ukrayna'nın Batı'ya kaymasının Moskova için büyük bir güvenlik tehdidi olduğunu savunuyor. Bu nedenle, dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve Rusya Devlet Başkanı Boris N. Yeltsin'in 1997'de imzaladıkları ve Sovyet bloğunun eski üyelerinin NATO'ya üye olmalarına izin veren bir anlaşmanın rafa kaldırılmasını istiyor.

Rusya-Ukrayna krizinde savaş çanları çalıyor | Biden konuştu: Felaket olur! Beyaz Saray "acil" koduyla duyurdu.Tüm bunların ışığında Ukrayna sınırına devasa bir askeri yığınak yapan Moskova işgal iddialarını reddetse de, sınıra her geçen gün daha fazla ordu unsuru taşıması endişelerin artmasına sebep oluyor.ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin'in Ukrayna'nın işgali emrini vermesini beklediğini söyledi ve ABD ile Avrupalı müttefikleri tarafından yapılan yaptırım tehditlerinin, Rus lideri durdurmasının olası olmadığı konusunda sert bir değerlendirme yaptı.

.Rusya-Ukrayna krizinde savaş çanları çalıyor  Biden konuştu: Felaket olur! Beyaz Saray "acil" koduyla duyurdu.

'PUTİN BİZİ TEST EDECEK'
Biden, Beyaz Saray'ın Doğu Odasında yaklaşık iki saat süren basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada "Putin'in Batı'yı sınayacağını, ABD'yi ve NATO'yu elinden geldiğince önemli ölçüde test edeceğini düşünüyor muyum? Evet, sanırım yapacak" dedi ve uyardı:."Ama bence bunun için ciddi ve pahalı bir bedel ödeyecek ancak şu anda bir maliyeti olmayacağını düşünüyor. Bence bu yaptığına pişman olacak.".Bir işgal olup olmayacağı sorulduğunda Biden, "Benim tahminim Putin harekete geçecek çünkü bir şeyler yapması gerekiyor" dedi..Başkan daha sonra, Putin'in atacağı adımın Ukrayna'nın topyekün işgali anlamına gelmeyebileceğini, sadece belli noktaları ele geçirmekle sınırlı kalabileceğini vurguladı..


GÜNDEM
1

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

3

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

4

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

5

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

GÜNDEM