Rekabet Kurumu, Hazır Beton ve Çimento Sektörüne Markajını Sürdürüyor

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çimento ve hazır beton sektörlerinde yaşanan fiyat artışlarına karşı harekete geçti.

EKONOMİ 7.03.2024 12:06:00 0
Rekabet Kurumu, Hazır Beton ve Çimento Sektörüne Markajını Sürdürüyor

Küle, son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon lira idari para cezası kestiklerini ve kartelleri tespit etmek için her türlü imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Deprem Sonrası Fiyat Artışlarına Karşı Mücadele

Küle, deprem felaketinin ardından bölgede yeniden imar çalışmaları için çimento ve hazır betona büyük ihtiyaç duyulduğunu ve bu durumun bazı firmalar tarafından fırsata çevrilmeye çalışıldığını belirtti. Fiyat artışlarına karşı harekete geçen Rekabet Kurumu, Aralık 2022'den itibaren Ankara, Kırıkkale, Adana, Osmaniye, Aydın, Hatay ve Malatya'da faaliyet gösteren toplam 58 hazır beton ve çimento üreticisi hakkında soruşturma başlattı.

370 Milyon Lira Ceza

Soruşturmalar sonucunda şu ana kadar 370 milyon lira idari para cezası kesildi. Halen devam eden soruşturmalar da bulunuyor. Küle, Rekabet Kurumu'na yapılan her türlü ihbarı titizlikle incelediklerini ve önümüzdeki süreçte de bu sektörleri yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kartellerle Mücadele

Küle, çimento ve hazır beton sektörlerinde kartelleşmeye karşı da mücadele ettiklerini söyledi. Kartellerin tespit edilmesi için her türlü imkanlarını seferber ettiklerini belirten Küle, firmaların rekabeti kısıtlayıcı davranışlarına karşı gerekli yaptırımları uygulayacaklarını kaydetti.

Rekabetçi Pazar Koşullarının Sağlanması

Rekabet Kurumu'nun çalışmaları, çimento ve hazır beton ürünlerine rekabetçi pazar koşullarında ulaşılabilmesini ve bölgenin hızlı şekilde yeniden imar edilebilmesini sağlayacak.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı