Ramazan Öncesi Kırmızı Et Sektörüne Yakın Takip

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Ramazan ayı öncesi kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren firmaları uyardı.

GÜNDEM 27.02.2024 12:46:00 0
Ramazan Öncesi Kırmızı Et Sektörüne Yakın Takip

Küle, en ufak bir suiistimalin tespiti halinde soruşturma açılacağını ve bu hataya düşen şirketlere cirolarının yüzde 10'una kadar para cezası verileceğini söyledi.

Küle, kırmızı etin vatandaşlar için önemli bir besin kaynağı olduğunu ve bu nedenle piyasayı yakından takip ettiklerini belirtti. Son birkaç yılda Kuruma iletilen şikayetler ve yapılan incelemeler sonucunda, fiyat artışlarını mercek altına aldıklarını ve 2023 yılında en büyük üreticilerinden birine 73 milyon lira para cezası verdiklerini kaydetti.

Rekabet Kurumu tarafından sektörün tüm yönleriyle ele alındığı bir inceleme yürütüldüğünü ve Ramazan ayı yaklaştıkça şikayetlerde artış görüldüğünü belirten Küle şunları söyledi:

"Kurumumuza gelen şikayetler titizlikle değerlendirilmektedir. Yürütülmekte olan sektör incelememiz kapsamında da önemli bulgulara ulaşmaktayız. Sektörde faaliyet gösteren firmaları uyarmak istiyorum. En ufak bir suistimali tespitimiz halinde soruşturma açmak ve bu hataya düşen şirketlere cirolarının yüzde 10'una kadar öngörülen en ağır para cezasını vermekten çekinmeyeceğiz. Suni fiyat artışlarına müsamaha göstermeyecek, buna niyet eden teşebbüsler hakkında en ağır yaptırımları uygulayacağız."

Küle'nin açıklamaları, Ramazan ayında kırmızı et fiyatlarının artmayacağına dair güvence olarak yorumlandı. Vatandaşlar, Rekabet Kurumu'nun denetimleri sayesinde uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine ulaşabileceklerini umut ediyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM