Ramazan Bayramı trafik kazalarında acı bilanço: 38 ölü, 5 bin 26 yaralı

Ramazan Bayramı'nın ilk 5 günü trafik kazalarıyla gölgelendi. 3 bin 71 kazada 38 vatandaş hayatını kaybetti, 5 bin 26 kişi yaralandı.

ASAYİŞ 11.04.2024 10:52:00 0
Ramazan Bayramı trafik kazalarında acı bilanço: 38 ölü, 5 bin 26 yaralı

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte ülke genelinde meydana gelen trafik kazaları, acı bir bilançoyla sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilerle kamuoyunu bilgilendirdi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bayram tatilinin ilk 5 gününde Türkiye genelinde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda maalesef 38 vatandaşımız hayatını kaybederken, 5 bin 26 kişi de yaralandı. Bu acı veren tablo, trafik güvenliği konusundaki hassasiyetin bir kez daha önemini gösterdi.

Bakan Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Ayrıca, kazaların önlenmesi için trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.

"Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım" şeklinde mesajını paylaşan Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET