Putin'den terörle mücadelede işbirliği mesajı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Taksim'de meydana gelen terör saldırısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Mesajda, Türkiye ile teröre karşı işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

DÜNYA 14.11.2022 14:53:00 0
Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den İstanbul'da meydana gelen patlamayla ilgili destek geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin, mesajında, İstanbul'da meydana gelen trajik terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti.

Kurbanların aileleri ve yakınlarına da desteklerini vurgulayan Putin, "Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Terörün her çeşidi ve yapısıyla mücadelede, Türk ortaklarımızla mümkün olduğu kadar yakın işbirliğine hazır olduğumuzu yeniden teyit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev, İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Kosaçev, Rus haber ajansı Ria'ya yaptığı açıklamada, İstanbul'daki patlamaya ilişkin siyasi tahminlerde bulunmanın henüz erken olduğunu belirterek, "Türk halkı ve kadim İstanbul sakinlerine en içten başsağlığı diliyorum." dedi.

Kosaçev, terörün milliyeti ve sınırı olmadığına dikkati çekerek, "Son yıllarda tarihin gösterdiği gibi, bu tür saldırıların kurbanı her ülke ve her halk olabilir." ifadelerini kullandı.

Dünyadan ise patlamaya ilişkin taziye mesajları yağdı. Devlet başkanları Türkiye'ye hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundular.

Başsağlığı dileğinde bulunan ülkeler şöyle;

Rusya, Gürcistan, Hindistan, Kazakistan, İran, Belarus, Senegal, Nijerya, Somali, Sudan, ABD, Azerbaycan, Libya, Mısır, İsrail, Yunanistan, Fransa, Polonya, İngiltere, Almanya, İsviçre, Litvanya, Letonya, İtalya, Macaristan, Romanya, İsveç, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Slovenya, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova Kuveyt, Katar, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Lübnan ve Irak'ın yanı sıra İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Hamas ve Filistin Alimler Birliği.


GÜNDEM
1

Korhan Berzeg davasında son gelişme! Arama çalışmaları tamamlandı

2

Hakurk'ta hava harekatı: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

3

Türk-İş Sendikası: Açlık ve yoksulluk sınırı nisan ayında yükseldi

4

Kredi kartı kısıtlamaları geliyor! TCMB'den flaş adımlar

5

Bozdoğan-33 operasyonu: 1 Mayıs'ı provoke etmeye hazırlanan 58 kişi yakalandı!

GÜNDEM