Putin açlığı silah olarak kullanıyor!

Putin'in açlığı bir silah olarak kullandığını belirten Almanya Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, buna karşı küresel açlıkla mücadele anlaşması imzalanacağını açıkladı.

DÜNYA 18.05.2022 13:23:00 0
Putin açlığı silah olarak kullanıyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından birçok Ukraynalı evlerini terk edip komşu ülkelere kaçmak zorunda bırakıldı. Birleşmiş Milletler'in (BM) açıkladığı verilere göre; Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük mülteci krizi yaşanıyor.Ukrayna'dan komşu ülkelere bugüne kadar 5 milyon 264 bin 767 mülteci geçti. Bu rakamın 8.3 milyona ulaşması tahmin ediliyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in işgal emri verdiği 24 Şubat'tan itibaren ülkelerini terk eden Ukraynalılar en çok Polonya, Romanya ve Macaristan gibi Avrupa Birliği (AB) ülkelerini tercih etti.

Rus liderin Ukrayna'yı kısa zamanda işgal etme planı hayal olurken analistler, Putin'in B planını devreye soktuğunu belirtiyor. Rus ordusunun bile bile sivillere ateş açarak ve konutları, hastaneleri, işyerlerini, hatta sığınakları bombalayarak Ukraynalıları evlerini terk etmeye sevk etmek, böylelikle ülke sınırları içinde ama daha da önemlisi yakınlardaki NATO üyelerinin sınırları içinde büyük bir mülteci krizi yaratmak. Geçtiğimiz haftalarda bunların hepsi gerçekleşti.

DW'de yer alan habere göre; Almanya Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, Berlin'de gerçekleştirilen G7 Kalkınma Bakanları Toplantısında küresel boyuttaki açlıkla mücadele için bir anlaşma yapılacağını açıkladı.

"SON ON YILLARIN EN BÜYÜK KITLIK TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ"

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Schulze, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "açlığı bir silah olarak kullanması" nedeniyle kıtlık yaşandığını kaydederek, "Buna karşı, bu toplantıda yeni bir küresel gıda güvenliği ittifakı oluşturmak zorundayız" dedi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan, tarım piyasalarındaki durumun halihazırda oldukça gergin olduğunu, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla da bu gerginliğin daha da şiddetleneceğini belirterek, "Eğer bir şey yapmazsak, son on yılların en büyük kıtlık tehdidi ile karşı karşıya kalacağız" diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna dünyanın en önemli buğday üreticileri arasında yer alıyor. Rus birliklerinin ablukasının bir sonucu olarak milyonlarca ton tahıl Ukrayna limanlarında bekletiliyor.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanıyor

2

Meta'nın Threads uygulaması Türkiye'de geçici olarak kapanıyor

3

Altın fiyatlarındaki artış makas aralığını da uçurdu

4

Şubat 2024 işsizliği: Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %8,7

5

Turizm haftası verileri: Türkiye 2023'te 56 milyon turist ağırladı

SİYASET