Prens Harry'nin hayatı tehlikede!

2003'te Afganistan'da görev yapan eski Albay Richard Kemp, Prens Harry'nin 10 Ocak'ta yayımlanacak anı kitabında yer alan ifadelerin Harry'nin güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

DÜNYA 6.01.2023 21:15:00 0
Prens Harry

Afganistan'daki İngiliz kuvvetlerini komuta etmek için başkent Kabil'e gönderilen eski Albay Richard Kemp, BBC'ye yaptığı açıklamalarda, Prens Harry'nin Afganistan'da 25 kişi öldürmesini "satranç taşlarının tahtadan çıkarılması" olarak tanımlamasını "düşüncesizce" bulduğunu belirtti.

Eski albay, bu yorumlarının Harry'nin güvenliğini tehlikeye atabileceğini ve Taliban sempatizanı çevrelerde "intikam alma" duygusunu harekete geçirebileceğini kaydetti.

Kemp ayrıca, bu ifadelerin Prens Harry'nin şöhretine zarar verebileceği yorumunu yaptı.

Harry'nin Afganistan'da kaç kişiyi öldürdüğünü söylemesinin kendisi için "sorun teşkil etmediğini" belirten Kemp, Prens'in İngiliz ordusunun, "isyancı" Afganları "insan gibi değil, satranç taşları gibi gördüğü" yönündeki yorumunu doğru bulmadığını belirtti.

Kemp, "Bu hiç de bir satranç değil ve İngiliz ordusu insanları onun iddia ettiği şekilde eğitmiyor." ifadesini kullandı.

HARRY: ‘25 AFGAN’I ÖLDÜRDÜM, UTANÇ DUYMUYORUM’

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Harry, Afganistan'da görev yaptığı döneme ilişkin anılarına yer verdiği, 10 Ocak'ta yayımlanacak "Spare" adlı anı kitabında, görevi sırasında 25 Afgan'ı öldürdüğünü ve bundan "utanç duymadığını" belirtmişti.

Prens Harry kitabında, çatışmanın gürültüsü ve kargaşasında öldürdüğü isyancıları, "iyileri öldürmeden ortadan kaldırılan kötüler" olarak gördüğünü kaydetmişti.

Birini insan olarak görürsen öldürmenin imkansız olduğunu anlatan Harry, ordunun "isyancıları 'öteki' olarak görmesi için kendisini eğittiğini ve iyi bir şekilde eğitildiğini" yazmıştı.

Ayrıca Harry, kitabında, "Bu sayıdan korkmamak bana çok önemli göründü. Yani benim numaram 25. Beni tatmin eden bir sayı değil ama utandırmıyor da." ifadelerini kullanmıştı.


GÜNDEM
1

Yusuf Tekin'den müjdeli haber: 20 bin öğretmen ataması uzlaşıyla onaylandı

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecek"

3

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

4

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

5

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

GÜNDEM