Pençe Kılıç, Yunan medyasını panikletti

Türkiye, Yunan medyasının dilinden düşmüyor. Yunan medyası bu kez de Pençe Kılıç Harekatı’nı gündemine taşıdı.

DÜNYA 27.11.2022 22:51:00 0
Pençe Kılıç, Yunan medyasını panikletti

Kathimerini gazetesi, 'Erdoğan, ABD ve Rusya'nın tavsiyelerine karşı koyuyor' başlığıyla yayımladığı haberde, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturmak için kararlı göründüğünü yazdı.

Kathimerini'deki bir başka haber ise, ABD'nin YPG'li teröristlere önereceği teklif. 'ABD Kürtlere Türk sınırından 30 kilometre çekilmeyi teklif ediyor' başlığıyla girildi. Gazeteye göre, teröristler Türkiye'nin muhtemel bir kara harekatından kurtulmanın yollarını arıyor.

'Erdoğan ABD ve Rusya'ya karşı' başlığını seçen CNN Yunanistan, aynı haberin başlığında 'Suriye'nin işgali' gibi skandal bir ifadeye de yer verdi. Washington ve Moskova'dan yapılan uyarılara rağmen Türk liderin operasyonda ısrarcı olduğunu dile getiren televizyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin kimseden izin almayacağını ve harekatın yalnızca başlangıç olduğunu söylediğini aktardı. CNN Yunanistan ayrıca, Türk ordusunun bir haftada 400'den fazla hava saldırısı düzenlediğini vurguladı.

YUNANİSTAN’IN "BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ” KORKUSU

To Vima ve Ta Nea gazetelerinde ise, 'Türkler neden bir gece ansızın gelemez?' başlığıyla bir haber yayımlandı. Haberde, Yunanistan ve Türkiye arasında muhtemel bir çatışmanın şu anki durum için tehlikeli olduğu yazıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" cümlesini birçok kez dile getirdiğini hatırlatan To Vima, Ankara'nın Atina ile gerilimi tırmandırmak için özellikle yatırım yaptığını ileri sürüyor.

Türkiye'yi NATO'nun 'büyük gücü' olarak niteleyen To Vima'ya göre, Ukrayna nedeniyle Avrupa'da ikinci bir savaşın patlak vermesi istenmiyor. Üst düzey bir kaynağın "Yunanistan Ukrayna değildir ve Suriye ile mukayese edilemez" cümlesini kurduğunu yazan To Vima, Washington ve Paris'ten Ankara'ya sürekli uyarıların yapıldığını da savundu.

Haberde Türkiye'nin savaş senaryoları ve Yunanistan'ı hedef alan tehditlerinin artık uluslararası medyanın da ana endişelerinden biri haline geldiği iddia edildi.

Atina'nın caydırıcılık için silahlandığı ileri sürülen haberde, Ege Denizi'nde gerilimin yükselmesi halinde ilk tetiği çekenin Yunanistan olmamasının önemine vurgu yapıldı.

Tansiyonun artmasına rağmen Türk ve Yunan taraflarının iletişim halinde olduğunu yazan To Vima, "Telefonlar çalışmaya hazır olmalıdır" denildi, bir 'kaza' veya 'umulmadık' bir olayı yönetmek için hatların kesilmemesi gerektiği vurgulandı.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ