Özelden "Başaramadık" itirafı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Toplantıya, aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılmadı.

SİYASET 16.02.2024 10:18:00 0
Özelden

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada "Bir büyük ittifaka ihtiyaç vardı. Türkiye'nin gözü önünde üzerime düşen ne varsa yaptım ancak bir yerden sonra bunu başaramadık. Kendilerince anlamlandırdıkları gerekçelerle ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler. Ankara'da anlaşıp Türkiye'de ittifak kuramadık" ifadelerini kullandı.

Karaburun'da daha önce ismi aday olarak açıklanan Nurşen Balcı yerine mevcut belediye başkanının ismi açıklandı.

Toplantıya yeniden aday gösterilmeyen ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılmadı.

Özel, törenin ardından partide tepkilere ve istifalara yol açan aday belirleme sürecine ilişkin konuştu.

Özel, "Biz Tunç başkanımızı seviyoruz objektif kriterler uyguladık. Raporlarına bakıyorsunuz bir karar veriyorsunuz, 40 kişi. Bir kişi, geri kalan 39 kişi ben seçilmedim diye küserse burası parti olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını tanıtmıştır. Bundan sonra yapılacak değişim. Yeni adaylarımızın devir teslim töreninde yapacağı değişimdir" açıklamasını yaptı.

Tepkiler ve İstifa Söylentileri

Aday belirleme süreciyle ilgili partide bazı tepkiler yükseldi. Bazı ilçe başkanları ve parti üyeleri istifa etmeyi düşündüklerini açıkladı.

Tunç Soyer'in aday tanıtımına katılmaması da dikkat çekti. Soyer'in aday gösterilmemesi ihtimalinin gündeme gelmesi partide gerginliğe yol açmıştı.

Özgür Özel'in Açıklamaları

Özel, adayların objektif kriterlere göre belirlendiğini ve Tunç Soyer'in de bu kriterlere göre değerlendirildiğini söyledi.

Özel, "Biz Tunç başkanımızı seviyoruz. Objektif kriterler uyguladık. Raporlarına bakıyorsunuz bir karar veriyorsunuz, 40 kişi. Bir kişi, geri kalan 39 kişi ben seçilmedim diye küserse burası parti olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını tanıtmıştır. Bundan sonra yapılacak değişim. Yeni adaylarımızın devir teslim töreninde yapacağı değişimdir" dedi.

CHP'de İzmir aday tanıtımı sonrası yaşanan gerginlik ve istifa söylentileri dikkatle takip ediliyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM