"On bir ayın sultanı" Ramazan ayına bir gün kaldı

Müslümanlar, bu gece sahura kalkarak ilk orucu tutacak ve yarın akşam ilk iftarı yapacak. İlk teravih namazı ise bu akşam kılınacak.

GÜNDEM 10.03.2024 10:57:00 0

Teravih Namazı ve Oruç

Ramazan'ın ilk teravih namazı bu akşam yatsı namazından sonra kılınacak. Oruç ise bu gece imsak vaktiyle başlayacak ve yarın akşam iftar vaktiyle sona erecek.

İlk Imsak ve İftar Saatleri

Ramazan'ın ilk imsak vakti Iğdır'da saat 04.52'de, ilk iftar vakti ise 18.13'te olacak. Son imsak vakti ise Çanakkale'de saat 06.02'de, son iftar vakti 19.24'te olacak.

En Uzun ve En Kısa Oruç

Bu yıl Ramazan'da en uzun oruç Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta 13 saat 23 dakika ile tutulacak. En kısa oruç ise Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da 13 saat 20 dakika ile olacak.

Ramazan Teması ve Fitre Miktarı

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın Ramazan temasını "Ramazan ve Ahiret Bilinci" olarak belirledi. Fitre miktarı ise 130 lira olarak kararlaştırıldı.

Ramazan'a Hazırlık

Müslümanlar, Ramazan ayına manevi ve maddi olarak hazırlanıyor. Camiler temizleniyor, süslemeler yapılıyor. Ramazan sofraları için alışverişler tamamlanıyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM