Öğrenciler yaban hayatını yerinde inceledi

Sinop’ta Dünya Yaban Hayatı Günü kapsamında ilkokul öğrencileri, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanlarla bir araya gelerek yaban hayatını yerinde inceledi.

GÜNDEM 4.03.2022 17:34:00 0
Öğrenciler yaban hayatını yerinde inceledi

  Uluslararası düzeyde birçok okulu bünyesinde barındıran “I am in the future” projesine bağlı Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü'nde, yaban hayvanlarına yönelik Türkiye'deki beş önemli merkezden biri olan Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Yapılan ziyarette görevli veteriner hekimler tarafından minik öğrencilere yaban hayatıyla ilgili bilgiler verildi. Burada tedavi gören yaban hayvanları ve çeşitli yaban hayatı hakkında konuşan görevliler, bakımı süren yavru ayıyı çocuklarla birlikte sütle besledi. Ayrıca merkezde tedavisi tamamlanan bir şahin ise, öğretmen Derya Ertekin ve öğrenciler tarafından doğaya salındı.  


  Daha güzel ve yaşanabilir bir dünya için doğayı, ormanları ve hayvanları koruma bilinci oluşturmayı hedefleyen “I am in the future” projesi öğretmeni Gül Seda Seçer, öğrencileriyle birlikte kendilerini ağırlayan ve hayvanların bakımını özenle sürdüren görevlilere teşekkür etti. Çocuklara hayvanları sevdirmeyi ve onları koruma bilinci aşılamayı amaçlayan sınıf öğretmeni Gül Seda Seçer, ziyaretlerin devam edeceğini söyledi.  


GÜNDEM
1

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

2

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

3

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

4

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

5

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

SİYASET