Nureddin Nebati'den enflasyon mesajı

Bakan Nureddin Nebati, Fransa'ya yaptığı ziyaret kapsamında yatırımcılara seslenirken, enerji fiyatlarındaki artışın vatandaşlara hissettirilmemesi için veriler çabayı aktardı.

GÜNDEM 16.03.2022 14:30:00 0
Nureddin Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yatırımcılara Fransa'dan seslendi. Nebati, yatırımcılara yönelik mesajlar verirken, ziyaret kapsamında bulunduğu yurt dışındaki benzin fiyatlarını yakından gördüğünü, Türkiye'de ise elektrikte indirim yapıldığını ve geçen yıl akaryakıttaki farkların tamamının karşıladığını belirterek "Dünyanın en ucuz doğalgazını hanelere ulaştırıyoruz. Doğalgazdaki fiyatı hissettirmedik." dedi.

Nebati ayrıca enflasyonda yaz aylarından itibaren ve özellikle de yıl sonundan itibaren düşüşün ve normalleşmenin görüleceğini söyledi.

"KORUMALI MEVDUAT, KURU İSTİKRARLI VE ÖNGÖRÜLEBİLİR BİR ÇİZGİYE SOKTU"

Bakan Nebati, Cannes'da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısındaki konuşmasında, Korumalı Mevduat'ın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu ifade etti.

"TÜRKİYE, ŞOKLARA DİRENÇLİ"

Nebati, Türkiye'de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, zor dönemlerde dahi şoklara ne kadar dirençli olduğu defalarca kanıtlanmış güçlü bir ekonomiye sahiptir." mesajını verdi.

"ENFLASYONDA NORMALLEŞME SÜRECEK"

Nebati, enflasyonda yaz aylarından itibaren ve özellikle de yıl sonundan itibaren düşüşün ve normalleşmenin görüleceğini söyledi.

TÜRKİYE'YE YATIRIM ÇAĞRISI

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle;

"Türkiye çok özel bir yere konumlanmış ülke, bunu en iyi şekilde kullanacak. Dünyanın farklı bölgelerinin taleplerini karşılayabilecek ender ülkelerden biri Türkiye'dir, herkesle iletişimi en iyi şekilde gerçekleştirebilecek ülkelerden biri. Türkiye'de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejimi garanti altında. Can mal ırz ve finans güvenliği veren bir ülke. Yatırımılarınızı Türkiye'ye yapabilirsiniz. Bu nedenle 2021 yılını başarı ile kapattık. Çarklar dönüyor. Yurt dışındaki yatırımcılar 'Türkiye var' demeye başladı.

YENİ ENSTRÜMANLARLA TEDBİRLER ALIYORUZ VE İMKANLAR SUNUYORUZ

2022 yılına hızlı başladık. Şubat ayı itibariyle bizi en çok petrol ve emtia fiyatları ile enflasyon yoruyor. Önlemlerimizi tek tek uygulamaya koyuyoruz. Ve orta gelir tuzağını aşarak yolumuza devam ediyoruz. Orta akıl tuzağını da aşıyoruz. Yepyeni şeyler söylüyoruz. Yeni enstrümanlar koyuyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Yepyeni şeyler söylüyoruz. Bundan dolayı da ocak ve şubat ayındaki ihracatımız artarak devam etti. Yıllıklandırılmışı 231 milyar doları aşmış durumda. Riskleri bertaraf edecek şekilde uygulamalar ortaya koyuyoruz.

ENFLASYON TEK HANELİ OLACAK

Enflasyonu da yıl sonu itibarıyla belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımızla devam ediyoruz. Enflasyonda mutlaka suretle yaz aylarından itibaren özellikle yıl sonundan itibaren de düşüşü ve hızlı bir şekilde normalleşmeyi görmüş olacağız. Gerekeni yapıyoruz, KDV ve gıdada indirim yaptık.

DÜNYANIN EN UCUZ DOĞALGAZINI EVLERE ULAŞTIRIYORUZ

Elektrikte indirim yaptık, ticarethanelerde indirim yaptık. Gelirken benzin fiyatlarını gördüm. Türkiye geçen yıl akaryakıttaki farkların tamamını karşıladı. Dünyanın en ucuz doğalgazını hanelere ulaştırıyoruz. Doğalgazdaki fiyatı hissettirmedik. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz."


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM