Nurdağı yeniden inşa edilecek

Gaziantep'in Nurdağı ilçesine görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, “İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü.” sözleri ile ilçenin komple yıkılarak yeniden inşa edileceğini açıkladı.

GÜNDEM 13.02.2023 20:47:00 0
Nurdağı yeniden inşa edilecek

Nurdağı'na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin yüzde yüzünün yıkılacağını belirtti.

Nurdağı'na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, enkaz alanlarında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. İlçede en son, depremden 160 saat sonra Nilüfer Apartmanı'ndan 18 yaşındaki Saadet Coşkun sağ olarak kurtarıldı.

"NURDAĞI'NDA SON 8 APARTMANDA ENKAZ ALTINDAN ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI VAR"

Kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Vali Bilgin, "Bütün ekiplerimiz el birliğiyle çalışıyor. Ekiplerimizin tamamının çok büyük katkısı var. Nurdağı'nda son 8 apartmanda enkaz altından arama-kurtarma çalışması var. Türkiye'nin bu birliği, bütünlüğü olduğu sürece bizler bu afetleri Allah'ın izniyle en kısa sürede atlatacağız. Üzüntülüyüz, çok canlarımızı yitirdik" dedi.

"İLÇEYİ KALDIRIYORUZ, KOMPLE YIKIYORUZ TAMAMINI"

Vali Osman Bilgin, Nurdağı ilçesinin tamamen yıkılarak yeniden inşa edileceğini de belirterek, "Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık Bakanımızla, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. Yeniden inşa olacak" diye konuştu.

 


GÜNDEM
1

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

2

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

3

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

4

Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

5

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

GÜNDEM