Numan Kurtulmuş: "Yeni anayasa için mücadele edeceğim"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa yapım sürecinin yegane merciinin TBMM olduğunu vurgulayarak, "Yeni Anayasa için Meclis Başkanı olarak sonuna kadar gayret ve mücadele edeceğim." dedi.

SİYASET 24.02.2024 16:32:00 0
Numan Kurtulmuş:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dünyanın önemli bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin bu dönemde büyük hedefler belirleyerek yoluna devam etmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan anayasa çağrısı

Özellikle bürokrasinin milli hedeflere uygun şekilde hareket etmesinin önemine işaret eden Kurtulmuş, "Devlet memurlarının ülkenin hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağladıklarını" belirtti. Kamu görevlilerinin, kişisel kariyerlerinin yanı sıra ülkenin milli hedeflerini de önemsediğini ve bu doğrultuda hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, kamu bürokrasisinde yer alan memurların millete olan sadakatinin temel bir özellik olduğunu vurgulayarak, "Kamu görevlisinin sadakati bizatihi milletin kendisine olmalıdır" dedi. Sadakatinin başka merkezlere yönelmesinin kamu görevlisinin niteliğini ve etkinliğini azaltacağını belirtti.

Kurtulmuş ayrıca, Türkiye'nin toplumsal gelişimi için yeni bir Anayasa yapma ihtiyacını da vurgulayarak, bu sürecin TBMM çatısı altında yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Anayasa yapım sürecinin TBMM'nin yetkisinde olduğunu ve Meclis Başkanı olarak bu sürece destek vereceğini belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik gelişmesinin milli savunma sanayisi ve yüksek teknoloji üretimi ile sağlandığını vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin bu alandaki başarılarına dikkat çekti. Filistin davası ve Orta Doğu barışı konularına da değinen Kurtulmuş, Türkiye'nin bu konudaki çabalarını ve hedeflerini aktardı.

 

 

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM