Neredeyse hiç korumaları yok! İşte Omicron'un en çok hedef aldığı grup

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı yayılma hızıyla dünyada büyük endişeye neden oldu. Avustralya'da yapılan yeni araştırmayla varyantın en çok hedef aldığı ve en az etkilediği grup tespit edildi.

SAĞLIK 23.12.2021 09:52:00 0
Neredeyse hiç korumaları yok! İşte Omicron

Dünyada büyük endişeye neden olan Kovid-19'un Omicron varyantıyla ilgili yapılan araştırmada en çok ve en az etkilenen grup belli oldu.Hürriyet'te yer alan habere göre, Dünya tabiri caizse haftalardır Omicron ile yatıp kalkıyor... Kısa sürede gezegenimizin ortak gündemi haline gelen varyant ile ilgili merakla beklenen sonuçlar geldi.Avustralyalı bilim insanlarının imza attığı çalışma ile Omicron'a karşı en çok risk altında olan grup netlik kazandı.

NEREDEYSE HİÇ KORUMALARI YOK

Laboratuvar sonuçları Delta'ya yakalanan aşılanmamış kişilerin Omicron enfeksiyonuna karşı neredeyse hiçbir koruması olmadığını gösteriyor.Uzmanlar Delta'dan kurtulanlardan alınan kanı Omicron'a karşı test etti ve antikor seviyelerini ölçtü.İngiliz Daily Mail Gazetesinde yer alan habere göre, yedi örnekten yalnızca biri, Omicron'u nötralize etmek için yeterli enfeksiyonla savaşan protein üretebildi.


GÜNDEM
1

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

2

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

3

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

4

Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

5

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

GÜNDEM