NATO Genel Sekreteri: Türkiye’nin AB’ye Katılmasını Destekliyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye’nin AB’ye katılma isteğini desteklediğini açıkladı.

GÜNDEM 10.07.2023 15:20:00 0
NATO Genel Sekreteri: Türkiye’nin AB’ye Katılmasını Destekliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya alınmasıyla ilgili Avrupa Birliği vurgusunda sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklama yaptı. Stoltenber Türkiye’nin AB’ye katılma isteğini desteklediğini söyledi.

Avrupa Birliği’ne girmek isteyen Türkiye yıllardır oyalanıyor. AB’ye giriş süreciyle ilgili sürekli türlü türlü bahane üreten Batılı ülkeler, bugün NATO Liderler Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına kulak verdi.

AB üye ülkelerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ndeki 50 yıllık serüvenini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sert konuştu: Türkiye'nin önünü hazırlayın, İsveç'in önünü açalım İsveç'in NATO üyeliği ile Türkiye'nin AB üyeliği hakkında konuşan Cumhurbaşkanı, "50 yılı aşkın bir süredir AB kapısında Türkiye'yi bekleyenlere Türkiye'nin önünü açmaları, İsveç'in yolunu açmaları için çağrıda bulunuyorum. " kendi ifadelerini kullandı.

"Halkımız bizi bekliyor, 50 yıldan fazla oldu" Dün ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı konuşmada bu konuyu gündeme getirdiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı, "Bu açıklamayı Vilnius'ta da yapacağım. Halkımız bizi bekliyor, 50 yıldan fazla oldu. Biz Türkiye'yiz, biz Türkiye'yiz. . bir baskı ülkesi değil." söz konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması gündemdeyken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bu konuda önemli bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin AB'ye katılma hedefini destekliyorum

" Stoltenberg, Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini desteklediğini söyledi. Nato Genel Sekreteri Stoltenberg konuyla ilgili, "Türkiye'nin AB'ye katılma hedefini destekliyorum." ifadesini kullandı. Stoltenberg ayrıca İsveç'in NATO'ya giriş süreciyle ilgili de konuştu. Stoltenberg, "İsveç'i NATO'ya sokmak için çok çalışıyoruz. İsveç'in üyeliği konusunda Vilnius zirvesinde olumlu bir karara varmak hala mümkün." şeklinde konuştu.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET