NASA, görüntüleri yayınladı

NASA, Marsta keşif yapmak üzere gönderilen Perseveranceın Kızıl Gezegene iniş anının görüntülerini yayınladı.

GÜNDEM 22.02.2021 23:38:00 0
NASA, görüntüleri yayınladı

NASA'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Perseveranceın Kızıl Gezegene iniş yaptığı anların görüntüleri yayınlandı. Paylaşımda, Biraz sallanma, biraz motor kısma ve yere hafif bir iniş ifadeleri kullanıldı.

3 dakika 25 saniyelik videoda, Perseverance'ın üzerindeki paraşütün açılması ve sonunda da Kızıl Gezegen'e inmesi görülüyor.NASA Jet İtki Laboratuvarı Direktörü Michael Watkins, "Bunlar gerçekten hayret verici videolar. Mars'a iniş gibi bir hadiseyi ilk kez görüntüledik" ifadesini kullandı.

MİKROSKOBİK CANLILARIN İZİNİ SÜRECEK

30 Temmuz'da ABD'den fırlatılan araç, milyarlarca yıl önce Dünya'ya benzediği düşünülen Kızıl Gezegen'in geçmişini araştıracak. Perseverance’ın görevi, Mars’ta eğer varsa, geçmişte yaşamış mikroskobik canlıların izini sürmek.

MARS'A İNİŞİNİ MİLYONLAR İZLEMİŞTİ

Perseverance'ın Mars yüzeyine inmesiyle sonuçlann '7 dakikalık dehşet' süreci için milyonlar tarafından izlenmişti. TSİ 23.58'de Perseverance'ın Mars'ın atmosferine girişiyle başlayan süreç, Perseverance'ın tam da planlandığı saatte 23.55'te Mars'taki Jezero Krateri'ne teker koymasıyla sonuçlanmıştı. Saatler gece yarısını gösterdiğinde ise Perseverance'ın Mars'tan çektiği ilk fotoğraflar yayınlamıştı.


GÜNDEM
1

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

2

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

3

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

4

BIST 100 güne yükselişle başladı

5

Gazze'de ölü sayısı 32 bin 490'a çıktı

EKONOMİ