NARKOÇELİK-11 Operasyonu: 3 ilde dev uyuşturucu operasyonu

Kocaeli merkezli düzenlenen NARKOÇELİK-11 operasyonunda 608 kilogram kokain ve 827 kilogram uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal madde ele geçirildi.

ASAYİŞ 11.04.2024 10:27:00 0
NARKOÇELİK-11 Operasyonu: 3 ilde dev uyuşturucu operasyonu

Kocaeli merkezli olarak gerçekleştirilen ve Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ'ı kapsayan NARKOÇELİK-11 operasyonu büyük bir başarıyla sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyon kapsamında 608 kilogram kokain ve 827 kilogram uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal madde ele geçirildi. Ayrıca, uluslararası uyuşturucu madde organize suç örgütüne mensup 13 kişi de yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada paylaştı. Operasyonun Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonun hedefinde ise uluslararası uyuşturucu madde organize suç örgütü vardı. Bu örgütün elebaşılığını Lübnan ve Venezuela uyruklu olan Danı Talal Awad Abushanap'ın yaptığı belirlendi. Operasyon sonucunda, örgüt üyelerinden 4'ünün yabancı uyruklu olduğu ortaya çıktı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun ayrıntılarını paylaşırken, örgütün faaliyetlerini ve uyuşturucu ticaretini nasıl yürüttüğünü de açıkladı. Örgüt üyelerinin temin ettikleri kimyasal maddeleri Tekirdağ'ın Saray ilçesi kırsalında bir bağ evine depoladıkları, daha sonra bu maddeleri Antalya'ya sevk ettikleri ve burada gübreye emdirilmiş kokain maddesini ayrıştırma ve çoğaltma faaliyetlerinde bulundukları belirlendi.

Operasyon neticesinde büyük miktarda uyuşturucu ve çoğaltımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirildi. Toplamda 579 kilo 300 gram likit halde kokain, 7 kilo 790 gram preslenmiş kokain, ve 20 kilo 500 gram gübreye emdirilmiş halde kokain bulundu. Ayrıca, 625 gram kokain maddesi, 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan kimyasal madde ve çeşitli ekipmanlar da ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun önemine vurgu yaparak, ulusal ve uluslararası düzeyde uyuşturucu ticaretine göz açtırmayacaklarını belirtti. Operasyonlarda emeği geçenleri de tebrik ederken, milletin duasının bu kahraman polislerle olduğunu ifade etti.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET