Mustafa Varank: Zarar gören her bir işletmeyi tekrar ayağa kaldıracağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Organize sanayi bölgeleri (OSB) ve sanayi sitelerinde yıkılan, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600'e yakın tesis bulunuyor.

GÜNDEM 26.03.2023 13:16:00 0
Mustafa Varank: Zarar gören her bir işletmeyi tekrar ayağa kaldıracağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verilerine göre, 38 OBS'nin 7'sinde kısmi alt yapı hasarları ile birlikte ağır ve orta hasarlı 5 bin 600 tesis bulunuyor.

İlgili kurumlar sahada hasar tespiti ve iyileştirme çalışmalarını yürütüyor.

Sanayi sitelerine yapılan ilk müdahalelerle 33 bin tesis üretime başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, depremden zarar gören bölgelerdeki sanayi tesisleriyle ilgili hasar raporunu açıkladı.

Deprem bölgesinde bulunun 34 Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 7’sinde kısmi altyapı hasarları olduğunu ifade eden Bakan Varank, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600 tesisin bulunduğunu kaydetti.

Tüm yapılan tespitlerle birlikte deprem bölgesi olarak ilan edilen 11 ildeki sanayide oluşan hasarın yaklaşık 170 milyar lira olduğu tahmin ediliyor.

Yetkililer Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Planı üzerinde çalışıyor.

Bakan Varan: “Deprem bölgesindeki sanayinin mevcut durumunu ve ihtiyaçlarını ortaya koymak amacıyla ekiplerimizle OSB’ler, Sanayi Siteleri veya bireysel üretim yapan fabrikalarda hasar taramasını tamamladık. Bölgede bulunan 34 OSB’nin 7’sinin altyapısında kısmi hasarlar var. Buralardaki tamirat ve tadilatlara hemen başladık. OSB’ler ve Sanayi Sitelerinde yıkılan, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600’e yakın tesis bulunuyor. Bunun dışında kalan 33 bin tesisimizde ise -ekseriyetinde düşük kapasite ve kısmi olmak üzere- üretimler başladı ve devam ediyor. Altyapı, bina hasarı, makine hasarı ve stok hasarına yönelik maliyetin yaklaşık 170 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz” dedi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM