“Mustafa Kemal Atatürk 2023” askeri tatbikatı sona erdi

Azerbaycan ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan'da gerçekleştirdiği “Mustafa Kemal Atatürk 2023” askeri tatbikatı sona erdi.

ASAYİŞ 25.10.2023 16:40:00 0
“Mustafa Kemal Atatürk 2023” askeri tatbikatı sona erdi

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen "Mustafa Kemal Atatürk 2023” ortak askeri tatbikatında belirlenen tüm görevlerin başarıyla tamamlandığı duyuruldu. Azerbaycan ile Türkiye askerleri arasında tecrübe paylaşımını ve personelin profesyonelliğini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta tüm görevlerin başarıyla icra edildiği, tatbikatın sona erdiği belirtildi.
Bakü, Nahçıvan ve Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde yapılan tatbikatta Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, füze ve topçu birlikleri, mühendislik birlikleri, Özel Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Özel Kuvvetler olmak üzere 3 bine yakın personel, 130 adet zırhlı araç, yaklaşık 100 topçu bataryası, 20’den fazla savaş uçağı ve helikopterlerin yanı sıra askeri araçlar ve küçük botlar yer almıştı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM