Murat Kurum'dan İstanbul'a 10 yıllık ulaşım planı

Murat Kurum, İstanbul'da ulaşım sorunlarını çözmek için 10 yılda 1004 kilometre raylı sistem inşa edecek.

SİYASET 25.01.2024 12:34:00 0
Murat Kurum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" toplantısında projelerini açıkladı. Kurum, İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözmek için 10 yılda 1004 kilometre raylı sistem inşa edeceğini, iki büyük tünel açacağını, Silivri'ye metro getireceğini, 250 bin araçlık otopark inşa edeceğini, taksi sorununu çözeceğini, deniz ulaşımını geliştireceğini ve bisiklet kullanımını teşvik edeceğini söyledi.

Murat Kurum, "İstanbul'u Trafik Çilesine Mahkum Etmeyeceğiz"

Kurum, İstanbul'un trafik sorununu çözmek için raylı sistemlere ağırlık vereceğini belirterek, "Mevcut 328 kilometre metro hattını 2029'a kadar 650 kilometreye, 2034'te ise 1004 kilometreye çıkaracağız. Yenikapı-İncirli-Sefaköy, Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-Tüyap, İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme, Sultanbeyli-Kurtköy, Sabiha Gökçen-Kurtköy metro hatlarını yapacağız. Ayrıca, İstanbul'un iki yakasınQa iki büyük tünel açacağız. Bu tünellerle İstanbul'un trafik yükünü önemli ölçüde azaltacağız" dedi.

İstanbul'da trafik çilesi sona eriyor

Kurum, Silivri'ye metro getireceğini de belirterek, "Silivri, İstanbul'un en hızlı gelişen ilçelerinden biri. Silivri'ye metroyu 5 yılda taşıyacağız. Mevcut sistemi iyileştirerek, taksi sorununu tamamen çözeceğiz. Deniz ulaşımını daha cazip hale getirerek, bu alandaki payı iki katına çıkaracağız.

Bisikleti İstanbul'un en çok kullanılan ulaşım aracı hâline getireceğiz" dedi.

Kurum, kentsel dönüşümde de önemli adımlar atacağını belirterek, "İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. 5 yılda 39 ilçemizde 650 bin konut inşa edeceğiz. 300 bin konutu KİPTAŞ eliyle yapacağız. 100 bin sosyal konut üreterek, dönüşüme girecek yuva sahiplerine çok düşük fiyatlarla kiralayacağız" diye konuştu.


GÜNDEM
1

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

2

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

3

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

4

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

5

42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu: 321 zehir tacirine gözaltı

ASAYİŞ