Murat Kurum'dan İmamoğlu'na sert tepki: "Kan uyuşmazlığı var"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'na "İstanbul halkı ile aranızda kan uyuşmazlığı var" dedi.

SİYASET 26.02.2024 16:09:00 0
Murat Kurum

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'na "İstanbul halkı ile aranızda kan uyuşmazlığı var" dedi.

Kurum, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, İmamoğlu'nun davet polemiğine değindi.

"Dün Ayasofya Camii’nin açılış törenine resmi davetiyeyle davet edilmelerine karşın, telefonla davet edilmemesi üzerinden mazeret ve polemik üretenler şimdi de, İstanbul’da kolay ulaşıma yönelik bir programa davet üzerinden yeni bir kriz üretmeye girişmektedirler."

Kurum, İmamoğlu'nun İstanbul'a hizmet edemediğini savundu.

"Fatih’in emaneti İstanbul bilhassa, Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılındaki yönetimiyle birlikte yükseliş dönemine girmiş; Avrupa’nın kültür başkenti olmuşken, son 5 yılda fetret dönemine girmiş, şehircilik adına adeta hasta bir şehir haline gelmiştir."

"Bu şehrin istisnasız tüm insanları kendilerine efendilik taslayanlardan bezmiş bir şekilde hizmetkarlarını bekliyor, Cumhur İttifakı’nı bekliyor, gerçek belediyeciliği özlem ve hasretle bekliyor. Çünkü, CHP’li mevcut yönetiminle İstanbul halkı arasında kan uyuşmazlığı vardır."

"Bir yılının 288 saatini trafikte geçiren bu millete dönüp bakmadılar. Aynısını, yıllarını bu şehrin dışında getirdiler. Ömrünün 3 buçuk yılını trafik çilesiyle heba edilen bu milletin giden yıllarına acımadılar. Haykırışlarına kulak vermediler."

"Milletimiz bu beceriksizliklere karşı İstanbul’un tüm sokaklarında şunu söylüyor. Onlar susacak, İstanbul konuşacak. Artık söz de mühür de bizim."

 

 


GÜNDEM
1

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

2

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

3

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

4

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

5

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

SİYASET