Murat Kurum: 3 milyon konutun dönüşümünü sağladık

Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'un 39 ilçesinde, kentsel dönüşüm çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

EKONOMİ 8.11.2022 15:25:00 0
Murat Kurum: 3 milyon konutun dönüşümünü sağladık

"3 milyon konutun dönüşümünü sağladık"

Türkiye'de kentsel dönüşüm tarihinin çok eskiye gitmediğini söyleyen Bakan Kurum, "Özellikle son 20 yılda dönüştürdüğümüz riskli yapılar ve alanlar, ürettiğimiz sosyal konutlar ve etkin bir şekilde yürüttüğümüz yapı denetim sistemimizle birlikte ülkemizde güvenli yaşam alanları sağlamak için epeyce bir yol kat ettik. Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzun dönüşümünü sağladık." dedi.

"250 bin konutun dönüşüm çalışmaları devam etmektedir"

Kurum, 81 ilde dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu an halihazırda sahada 250 bin konutun dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. İlan ettiğimiz sosyal konut kampanyamızla da ülkemize 2028 yılına kadar 500 bin sağlam ve güvenli konutumuzu kazandıracağız." dedi.

"İstanbul'un 39 ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor"

Kentsel dönüşümün ihmale gelmeyeceğini vurgulayan Bakan Kurum, "Deprem dönüşümü fikir ve güç birliğinin yanında, vatandaşımızın da rızasıyla çözülebilir. Rızası olmadan bu süreci yapamıyorsunuz. Daha
3-4 gün önce Beykoz Tokatköy'de, Beyoğlu Okmeydanı'nda dönüşüm sürecini başlattık. Bugün medeniyetimizin göz bebeği İstanbul'un 39 ilçesinde, kentsel dönüşüm çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Fikirtepe'de, Güngören Tozkoparan'da, Kağıthane'de, Esenler'de, İstanbul'un tamamında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak deprem dönüşümü gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM