Muğla'da 10 Suç Örgütü Çökertildi, 41 Kişi Tutuklandı!

Muğla'da ocak ve şubat aylarında organize suç örgütlerine yönelik 12 operasyon düzenlendi ve bu operasyonlar sonucunda 10 çetenin çökertildiği açıklandı.

ASAYİŞ 7.03.2024 10:28:00 0
Muğla

Operasyonlarda yakalanan 78 kişiden 41'inin tutuklandığı bildirildi.

Muğla Valisi Orhan Akbıyık, Valilik 75. Yıl Salonu'nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kentte yaşayan vatandaşlar ile turistlerin can ve mal güvenliğinin sağlanması için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Kentin huzur ve güvenliği için her alanda operasyon düzenlediklerini anlatan Akbıyık, "İl genelinde zehir tacirlerine yönelik 2 ayda 539 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 899 kişi gözaltına alındı ve 62 kişi tutuklandı" dedi.

Operasyonlarda Neler Ele Geçti?

10 çete çökertildi.
78 kişi yakalandı.
41 kişi tutuklandı.
2 bin 3 düzensiz göçmen yakalandı.
92 organizatör yakalandı.
53 organizatör tutuklandı.
39 organizatör adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Göçmen kaçakçılığında kullanılan 29 araca el konuldu.
Muğla'da Suç Oranları Düştü

Vali Akbıyık, Muğla'da suç ve suçlularla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda olayların yüzde 99,24'ünün aydınlatıldığını, hırsızlık olaylarının il genelinde yüzde 30 azaldığını aktardı. Ayrıca çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 1523 şahsın yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Göçle Mücadele

Muğla'da 2 ayda yasadışı göç ve organizatörlere yönelik 247 operasyon düzenlendiğini belirten Akbıyık, operasyonlarda 92 organizatörün yakalandığını ve bunlardan 53'ünün tutuklandığını, 39'unun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 29 araca da el konuldu. Aynı dönemde 2 bin 3 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında başlatılan Mobil Göç Noktası uygulamasının detaylarını da paylaşan Akbıyık, düzensiz göçmen konumunda olduğu tespit edilen yabancıların geri gönderme merkezine sevk edildiğini ve hızla sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını kaydetti.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET