Moskova'daki terör saldırısında ölü sayısı 115'e yükseldi

Moskova'daki Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 115'e yükseldi.

DÜNYA 23.03.2024 13:49:00 0
Moskova

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 115'e yükseldiğini duyurdu. Crocus City Hall adlı konser salonunda gerçekleşen saldırı sonrasında devam eden enkaz çalışmalarında daha fazla cesedin bulunmasıyla ölü sayısının arttığı belirtildi.

22 Mart akşamı silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısında, saldırganlar otomatik silahlarla konser salonuna rastgele ateş açmışlardı. Saldırı sonucunda çıkan yangın nedeniyle salonun çatısı çökmüş ve büyük bir hasar meydana gelmişti. Bu trajik olayın ardından Moskova'da tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş ve terör saldırısını ele almak için özel bir görev gücü oluşturulmuştu.

Kremlin'in açıklamasına göre, saldırıya karışan 4 terörist dahil olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. Tacikistan uyruklu saldırganların isimleri ise Nasridinov Makhmadrasul (37), Ismonov Rivozhidin (51), Safolzoda Shokhinjonn (21) ve Nazarov Rustam (29) olarak belirtildi.

Bu son gelişmelerle birlikte Rusya'da terör saldırısına ilişkin soruşturma derinleştirilirken, saldırının nedenleri ve arka planıyla ilgili detaylar da netleşmeye devam ediyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM