Moriwaki Uyardı: Bursa ve çevresinde 7 üzeri deprem riski

10:45'te Bursa'da meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem, İstanbullular tarafından da hissedildi. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, bu depremin daha büyüklerinin habercisi olabileceğini belirtti.

GÜNDEM 19.02.2024 18:00:00 0
Moriwaki Uyardı: Bursa ve çevresinde 7 üzeri deprem riski

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 19 Şubat 2024 tarihinde saat 10:45'te 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 13,2 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem, İstanbullular tarafından da hissedildi.

Depremden sonra panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara döküldü. Yetkililerden ilk bilgilere göre depremde herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son depremin şiddetinin az olmasına rağmen bu tarz artçı depremlerin sık sık yaşanacağını ve bölgede zeminin yumuşak olması nedeniyle 7 üzeri bir depremde yüksek olasılıkla büyük yıkım yaşanacağını söyledi.

Moriwaki, biriken enerjinin ortalama 7 üzeri olacağını ve Türkiye'de son 2 yıldır tüm fay hatlarının üst üste hareketlendiğini açıkladı.

Bursa-Gemlik, Balıkesir ve Yalova civarında 7 üzeri deprem beklendiğini vurgulayan Moriwaki, Bandırma tarafından küçük ancak sık sık depremler meydana geldiğini ve bunun büyük depremin habercisi olabileceğini söyledi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM