MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

MİT, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde son bir haftada düzenlediği operasyonlarda aralarında sözde örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 15 terörist etkisiz hale getirildi.

ASAYİŞ 29.04.2024 15:18:00 0
MİT Hakurk

Mili İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde son bir haftada gerçekleştirdiği operasyonlarda, terör örgütü mensupları arasında bulunan 15 kişiyi etkisiz hale getirdi. Operasyonlarda, sözde örgüt yöneticileri de dahil olmak üzere önemli isimlerin etkisiz hale getirilmesi dikkat çekti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT'in Nisan ayının son haftasında yürüttüğü operasyonlar kapsamında Hakurk bölgesinde 15 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonlarda, terör örgütü mensupları arasında yönetici düzeyde olan kişilerin de olduğu vurgulandı.

Eylem Hazırlığında Olan Terörist Grubu Etkisiz Hale Getirildi

MİT'in yürüttüğü hassas şekilde planlanan operasyonlar sonucunda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ve sınır karakollarına yönelik eylem hazırlığı yaptığı tespit edilen 15 kişilik terörist grubu etkisiz hale getirildi. Operasyonlar, saha ajanları ve bölgedeki kaynaklardan elde edilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildi.

Güvenlik kaynakları, MİT'in terör örgütüne karşı her alanda nokta operasyonlara devam edeceğini ve sınır ötesinde terör örgütüne nefes aldırmayacağını vurguladı. Önümüzdeki süreçte Irak'ta gerçekleştirilecek operasyonların artırılacağı sinyali verildi.


GÜNDEM
1

Kobani davası kararları açıklandı: Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası!

2

Küçükçekmece'de yolda bekleyen kadına silahlı saldırı

3

Diyanet uyardı: "Kaçak hac yapmayın!"

4

Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam

5

MİT operasyonuyla PKK/KCK teröristleri etkisiz hale getirildi

GÜNDEM