Milli Savunma Bakanı Güler: Terör Örgütü Bitme Noktasına Geldi!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadelede yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu ve örgütün hareket kabiliyetinin bitme noktasına getirildiğini açıkladı

GÜNDEM 4.03.2024 16:09:00 0
Milli Savunma Bakanı Güler: Terör Örgütü Bitme Noktasına Geldi!

Bakan Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ile kuvvet komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda faaliyetlere ilişkin bilgi alan ve talimatlar veren Bakan Güler, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Güler'in açıklamalarından satır başları:

Küresel ve bölgesel düzeyde çok kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, artan risk, tehdit ve tehlikeler karşısında ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini sağlamak, hak ve menfaatlerimizi korumak için azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Son dönemde başta sizlerin ve kahraman silah arkadaşlarımın özverili çalışmalarını gerek ziyaretlerimde gerekse de katıldığım tatbikat ve faaliyetlerde memnuniyetle müşahede ediyorum.
Terörle mücadelede yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vurulmuş, artık örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirilmiştir.
Önümüzdeki süreçte şuana dek sahada tesis ettiğimiz kontrolün geliştirilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakılmayacak.
Alana mutlak hâkimiyet için operasyonlarımızda düşünce, planlama ve icrada süratli, sahanın gerektirdiği alışılmadık ve öngörülemez düzeyde özgün, terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempo ile terör örgütü üzerindeki baskı kesintisiz şekilde devam ettirilecektir.
Bakan Güler'in açıklamaları, terörle mücadelede son dönemde elde edilen başarıların bir göstergesi olarak yorumlandı.

Açıklamada ayrıca, önümüzdeki süreçte terör örgütünün tamamen yok edilmesi için kararlı bir şekilde mücadele edileceğinin mesajı verildi.


GÜNDEM
1

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

2

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

3

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

4

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

5

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

SİYASET