Milli muharip uçağı KAAN'ın yıl sonunda uçması planlanıyor

TUSAS Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, Milli Muharip Uçağımız montajını kısa sürede tamamlanacağını belirterek; “İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz” dedi.

GÜNDEM 12.07.2023 11:41:00 0
Milli muharip uçağı KAAN

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, 2023 yılında TUSAŞ olarak havacılık sektöründe birçok ilklere tanık olduklarını söyledi.

Altay, Milli Muharip Uçak KAAN'ın montajının kısa sürede tamamlanacağını ve yıl sonunda uçağın gökyüzü ile buluşturulacağını açıkladı.

"Yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz"


Altay, “KAAN adını verdiğimiz Milli Muharip Uçağımız montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladı, taksi operasyonu gerçekleştirdi. İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz. İlk jet eğitim uçağımız Hürjet bu sene içerisinde gökyüzü ile buluştu. Atak-2 platformumuz helikopter ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Anka-3 insansız savaş uçağımız yer testleri icra etti ve Gökbey helikopterimiz ilk yerli motorla tekrar gökyüzü buluşma fırsatını yakaladı. Bütün bu başarılarının devamı olarak ilgili platformlarımızı seri üretime kavuşturmak ve böylece ülkemizin savunma sanayindeki tam bağımsızlığına katkı vermek ve yurtdışı satışları ile ülkemize döviz getirmek bundan sonraki en büyük hedeflerimizdendir. Bahse konu projelerimizin her biri büyük çaplı birer Ar-Ge projesidir” dedi. 


                                  


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM