Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun bir çalışmanın ürünü olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağını kamuoyunun değerlendirmesine sundu.

EĞİTİM 26.04.2024 14:47:00 0
Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm eğitim kademelerindeki zorunlu dersleri kapsayan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağını kamuoyunun görüşüne sundu. Bu model, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarıyla yoğun görüş alışverişleri yapıldı, analizler ve toplantılar düzenlendi. Geçen yıl yaz aylarında tüm bu birikimler veri olarak alındı ve sistematik hale getirildi.

Modelin beceri çerçevesi oluşturulurken 20 çalıştay düzenlendi ve her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Süreç boyunca 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi. 260 akademisyen ve 700'den fazla öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı. 1000'in üzerinde eğitim paydaşı da görüşlerine başvuruldu. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinden sonra "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.


GÜNDEM
1

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

2

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

3

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

4

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

ASAYİŞ