Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Engelleyecek imkana sahip değiliz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alma talebine ilişkin, "Ne bunu engellemeye çalışırız ne de savunma ekipmanının bir başka ülkeye satışını etkileyecek imkana sahibiz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 11.01.2024 15:23:00 0
Miçotakis

Türkiye, F-16 savaş uçaklarının tedariki için ABD'nin adım atmasını bekliyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın bu konuda yeşil ışık yaktığı da biliniyor.

Yunan devlet televizyonu ERT'de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alma talebine ilişkin soruya, "Ne bunu engellemeye çalışırız ne de savunma ekipmanının bir başka ülkeye satışını etkileyecek imkana sahibiz." şeklinde cevap verdi.

 

Yunanistan'ın ABD'den F-35 satın alma talebinin ise olgunlaştığını kaydeden Miçotakis, ABD'nin bu talebe yakın zamanda cevap vermesini beklediğini söyledi.

"İyimser havadan faydalanacağız"

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaretin artırılması için iki ülke arasındaki diyaloğun geliştirildiğini ifade eden Miçotakis, düzensiz göçmen sorununda da iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştiğini belirtti.

Miçotakis, Ege'de coğrafyanın çok karmaşık bir yapı oluşturduğuna işaret ederek Ege'deki anlaşmazlıklar için şöyle konuştu:

 

Bu meselenin bir anda çözüleceğini düşünmüyorum ancak iyi niyetle yaklaşacağız, her Yunan hükümetinin bu konuları konuştuğunda ortaya koyduğu kırmızı çizgilerimizi net belirleyeceğiz. Geneldeki iyimser havadan da faydalanacağız ki bunun zaten başlı başına önemli düzeyde olumlu bir etki yarattığını söyleyebilirim.


GÜNDEM
1

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

2

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

3

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

4

42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu: 321 zehir tacirine gözaltı

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

ASAYİŞ