MHP Lideri Bahçeli MYK sonrası açıklamalarda bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK ve MDK Toplantıları sonrası açıklamalarda bulundu.

SİYASET 29.02.2024 15:25:00 0
MHP Lideri Bahçeli MYK sonrası açıklamalarda bulundu

MHP Lideri Bahçeli'den Önemli Açıklamalar:


Davamız Halkın Davası:

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Davamız halkın davası, haklının davası, hakikatin davası, elbet Allah davasıdır." dedi.

Bahçeli, 17 Mart 2024'te yapılacak olan MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultay'ı öncesi son MYK ve MDK toplantısı vesilesiyle her dava arkadaşına bugüne kadarki çalışmalarından dolayı tebriklerini iletti.

Türk Milliyetçiliğinin Duruş Muhasebesi:

Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin yeni bir duruş muhasebesi yapmasını acil hale getiren gelişmelere değindi. Medeniyetler arasında değişen güç dengeleri, göç ve sığınmacı akını, azgınlaşan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, çatışma ve savaş alanları, inanç ve kültürel çizgileri doğrultusunda yeniden biçimlenmeye başlayan küresel siyaset arenası gibi unsurların bu ihtiyacı tetiklediğini vurguladı.

Kuzeydeki Savaş ve NATO:

Bahçeli, Kuzeyimizde süre gelen Rusya-Ukrayna savaşının yayılması ve küresel mahiyet alması için yapılan telkinlerin barış ümitlerini sabote ettiğini belirtti. Macron'un Ukrayna'ya asker göndermeyi telaffuz etmesi ve Ukrayna Savunma Bakanı'nın Ermenistan'a uzun menzilli füze vereceklerini duyurması gibi gelişmeleri "kabus senaryolarına canlılık kazandırmak" olarak nitelendirdi.

Bahçeli, Macaristan'ın İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamasının ardından bu tartışmanın alevlenmesi ve Kremlin'in "Macron'un sözlerinin fiiliyata yansıması halinde NATO'yla çatışmanın kaçınılmazlığı"na vurgu yapmasını hafife alınacak bir güvenlik riski olarak değerlendirdi. Rusya'nın NATO'yla savaşması demek; Türkiye için beka düzeyinde bir sorun olduğunu kaydetti. 2022 yılında İstanbul'da kurulan müzakere masasının tekrar güncellenerek silahların susması ve bölgemizde barış ikliminin tesis edilmesi her ülkenin çıkarına olduğunu vurguladı.

Filistin Sorunu:

Bahçeli, İsrail ile Filistin arasında derhal ateşkesle birlikte kalıcı çözüm ve barış beklentilerinin fiile geçmesi gerektiğini, akan kanın durması ve soykırımcı İsrail'in hesap vermesi gerektiğini savundu. Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'na sunduğu sözlü beyanı, mazlum Filistin halkına tercüman olmuş ve İsrail'in maskesini bir kez daha indirmiş olduğunu ifade etti.

Türkiye Yüzyılı:

Bahçeli, Cumhuriyetin yeni yüzyılı, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın ilk perdesidir. Bu yüzyılda Türkiye yükselişini hızlandıracaktır. Sosyal ve ekonomik sorunların, terörün üstesinden gelinecektir. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir, bitecektir. Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertce yapılacaktır. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacaktır.

Türkiye'nin öngörülebilir bir ülke olduğunu, yatırımcılarına kucak açan, özel mülkiyete saygı duyan, hukukun üstünlüğüne bağlı ve demokratik güvenliği tartışmasız olan bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye'nin geleceğin parlayan yıldızı ve süper gücü olduğunu, hakkında kuşku uyandıracak bir komploya tevessül edilmemesi gerektiğini söyledi.

Muhalefet Eleştirisi:

Bahçeli, CHP'nin yerel yönetimlerde başarısız, aciz, iflasta ve itibarsız olduğunu savundu. CHP'nin bölücülere boyun eğdiğini ve DEM'lendikçe şuurlarını kaybettiğini öne sürdü. Muhalefetin Türkiye'den çoktan uzaklaştığını ve CHP'nin düştüğü denizde yılana sarıldığını ifade etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Kadıköy'deki 62 maç! Fenerbahçe - Galatasaray derbisi

2

Devlet Bahçeli Özgür Özel'in 'erken seçim' çağrısına cevap verdi

3

Jose Mourinho ve Okan Buruk'un derbi stratejileri

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe Kulübü heyetini kabul etti

5

SON DAKİKA! Küçük Narin'in ölüm nedeni belli oldu