Meteorolojiden Turuncu Kod Verildi

Karadeniz’i etkisi altına alan sağanak yağış sonrası Meteoroloji’den bir uyarı daha geldi. Karadeniz’de 13 il için turuncu kod uyarısı yapıldı.

GÜNDEM 10.07.2023 10:20:00 0
Meteorolojiden Turuncu Kod Verildi

Karadeniz bölgesi yağmurun esiri altında kaldı. Meteoroloji ve AFAD konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Özellikle Samsun, Ordu ve Zonguldak’ta şiddetli yağışlar meydana geldi. 

Karadeniz sular altında kaldı

Çiseleyerek başlayan yağmur şiddetini arttırarak Karadeniz’i etkisi altına altı. Şiddetli yağış nedeniyle il ve ilçelerin merkezi sular altında kaldı. 

Taşkınlar nedeniyle araçlar sular altında kalarak maddi hasar oluştu. 

Meteroloji uyardı

Bugün etkisini arttıran yağışlar nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tekrar bir uyarıda daha bulundu. 10 Temmuz günü için 13 ilde turuncu kodlu uyarıda bulundu. 13 ilde sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı verdiği şehirleri açıkladı. 

Meteoroloji tarafından turuncu kod verilen iller şu şekilde sıralandı: Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin.

Olumsuzluklara karşı dikkat

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerinde iki ila dört derece azalacağı belirtildi.

 

 


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM