Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı

Türkiye, hafta sonuna doğru doğu, orta ve güney kesimlerinde soğuk ve yağışlı havanın etkisini hissederken, cuma gününden itibaren 2 gün boyunca Suriye'den girecek yoğun toz taşınımı da hayatı zorlaştıracak.

YAŞAM 9.02.2024 11:28:00 0
Meteoroloji

Türkiye'nin hafta sonuna doğru, özellikle doğu, orta ve güney bölgelerinde etkili olacak olan soğuk ve yağışlı hava, vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle cuma gününden itibaren ise Suriye'den girecek olan yoğun toz taşınımıyla birlikte hayatı daha da zorlaştırabilir.

Suriye'den gelecek toz bulutları Türkiye'yi saracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahmin raporuna göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Trakya, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve bazı iç kesimlerde ise aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar, özellikle yaşamı etkileyebilecek düzeyde olabilir.

Öte yandan, Suriye'den girecek olan toz taşınımıyla birlikte iç ve güney kesimlerde yer yer toz bulutları görülebileceği uyarısında bulunuldu. Bu durum, solunum yolu rahatsızlığı olan kişilerin dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da ise yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskine karşı uyarılar yapıldı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem arz ediyor.

Hava sıcaklıklarının ise Batı kesimlerde artacağı, ancak iç ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor. Özellikle iç bölgelerde sıcaklık 3 ila 7 derece arasında düşebilir. Bu durum, soğuk hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiğini gösteriyor.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET