Meteoroloji'den 60 ile uyarı: Fırtına, toz taşınımı ve sağanak geliyor

Meteoroloji son tahminlerine göre, 16 il için turuncu, 44 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Yağış, fırtına ve toz taşınımı bekleniyor.

CANLI YAYIN 4.04.2023 10:40:00 0
Meteoroloji

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre, 60 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bugün (Salı) Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. 

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 
 

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Rüzgarın; 4 Nisan 2023 Salı günü İç Ege, İç Anadolu Bölgesi, Batı ve Orta Akdeniz ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (40-60 km/saat hamleli 60-70 km/saat), Burdur, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerinde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz’de Salı gece saatlerinden sonra, Doğu Karadeniz’de Çarşamba öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Uyarı alan iller

Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzce'ye sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı.
 

Afyonkarahisar, Burdur, Giresun, Isparta, Kayseri, Konya, Ordu, Niğde, Rize, Trabzon ve Karaman'da turuncu kodlu rüzgar uyarısı verildi.
 

Aydın ve İzmir'de sarı ve turuncu kodlu gökgürültülü sağanak yağış ve sarı kodlu rüzgar uyarısı verilirken, Balıkesir'de sarı ve turuncu kodlu gökgürültülü sağanak yağış uyarısı, Bursa ve Manisa ise sarı kodlu rüzgar ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Adıyaman'da sarı kodlu toz aşınımı ve rüzgar uyarısı, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'te sarı kodlu toz aşınımı uyarısı, Edirne, Tekirdağ ve Yalova'da sarı kodlu gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

 


 


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM