Meteoroloji'den 26 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 kent için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu alarm uyarısında bulundu.

CANLI YAYIN 27.01.2024 10:26:00 0
Meteoroloji

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda, 27 Ocak 2024 tarihinde Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyı illerinde kuvvetli, Hakkari, Şırnak ve Van'ın güney çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların etkili olacağı iller arasında Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Siirt, Şırnak ve Van yer alıyor. Bu illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kış mevsimi Türkiye'de etkisini artırıyor

Yağışların, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bu illerde buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar, tarımsal alanlarda zararlar ve diğer olumsuzluklar yaşanabilir.

Buzlanma ve don olayına dikkat!

Siirt, Şırnak ve Van'ın güney çevrelerinde ise yağışların, kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bu illerde de buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar, tarımsal alanlarda zararlar ve diğer olumsuzluklar yaşanabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, söz konusu illerde yaşayan vatandaşları olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.


GÜNDEM
1

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

2

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

3

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

4

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

5

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

EKONOMİ