Memleket Partisi, seçimlere bağımsız girme kararı aldı

Memleket Partisi, seçimlere bağımsız girme kararı aldı. Parti Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP ile ittifak görüşmelerini sonlandırdığını açıkladı.

SİYASET 26.01.2024 12:56:00 0
Memleket Partisi, seçimlere bağımsız girme kararı aldı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin 2023 seçimlerine bağımsız gireceğini açıkladı. İnce, CHP ile yapılan ittifak görüşmelerinde temel konularda anlaşma sağlanamadığını belirterek, "CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı" dedi.

Memleket Partisi, CHP ile ittifak görüşmelerini sonlandırdı

İnce, partisinin 2023 seçimlerinde Eskişehir, Sakarya, Bilecik ve Yalova ile 9 ilçede belediye başkan adaylarını açıkladığını da duyurdu.

İşte Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları:

"Suriye'de Irak'ta çocuklarımız şehit oluyor. Asıl sorumlusu kim? Amerika Birleşik Devletleri'dir. Bunu söyleyecek Muharrem İnce'den başkası yok. İlkeli omurgalı siyasetten yanayız. Laikliği bizden başka hatırlayan kalmadı. Bizim bir Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Oradaki vilayetin adı Tunceli'dir. Kamer Genç bile Dersim demiyordu, Tunceli diyordu. Şeyh Said bir haindir nokta."

"Hiç kimse küçük eşit değildir. Bu ülkede herkes ayaz yemiştir. Terör bildirisi Meclis'e geldiğinde 'Ben AKP ile aynı A4'te olmayacağım' demeyeceksin. Memleket Partisi Meclis'te olsaydı ben olsaydım İsveç'in NATO üyeliğine 'evet' demezdim."

Muharrem İnce: "CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım?"

“Libya tezkeresine, Mavi Vatan'a evet diyorum. Memleket Partisi olarak sığınmacıları dışarı, dışarıya giden doktorları mühendisleri içeri. Bizim yetimin başını okşayanları, yolda bulduğu ekmek parçasını yüksek bir yere koyanları, haksızlık karşısında susmayanları, memleketin dürüst namuslu insanlarını Memleket Partisi'ni anlamaya davet ediyorum. Bizim bir duruşumuz ve ilkemiz var. Oy oranımızla orantılı değil bu. Bugün 1 olur, yarın bin olur.”

  • "Bana bölücü diyen CHP seçmenine sesleniyorum. Arkadaşlar biz siyah ve beyaz gibi ayrıyız. CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. Değişmek başka bir şey başkalaşmak başka bir şeydir. Gençliğimin partisi gitmiş başka bir parti gelmiş. Yarın başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz"
  • "Her seçimde oy çalınıyor diye bağırıp oynayanlar kaybetti. İkinci tura kalırsa savaş çıkar diyenler kaybetti. Yalan haberlerden sosyal medya trollerinden medet umanlar kaybetti."
  • "Bu iktidar Türkiye'yi kötü yönetmiştir. Bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmek gerekir. Seçim kazanmasını çok iyi bilen bir iktidar var. Bu memlekete üçüncü bir yol lazım diyorum. Ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan o da Memleket Partisi'nin yolu. Seçmen Erdoğan'ı göndermeye hazırdır. Seçmen milli meselelerde tutarlılık istiyor. Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir. Türkiye siyasi gelişmelerden boş laflardan bıkmıştır. Halkımız bu muhalefete güvenmemektedir. Türkiye'nin yeni bir nefese ihtiyacı vardır. O nefes üçüncü yoldur. Yolumuz, Türkiye'yi ayrıştıran değil birleştirenlerin yoludur."

GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM